Meerdaagse bergtochten

Zin om je helemaal onder te dompelen in de bergen, dan is een meerdaagse trektocht helemaal jouw ding! We nemen je mee voor een trekking van 2, 3 of meer dagen, en je zal merken dat die unieke mix van inspanning en ontspanning een bijzondere inspirerende ervaring is. We passeren over bergpassen, houden halt bij bergmeertjes en komen op plaatsen waar de natuur heer en meester is. Overnachten doen we in prachtig gelegen berghutten - begin maar al te dromen!

Voor deze tochten is een goede fysieke conditie vereist (per dag 5-9u wandelen en 600-1000m hoogteverschil). Op sommige tochten zijn er ook wat technisch moeilijkere passages, maar geen nood, alles wordt vooraf besproken en verloopt onder de meest veilige omstandigheden. Hieronder 2 voorbeelden van huttentochten. Wil je vooraf en/of nadien het even rustig aan doen én ondergedompeld blijven in de natuur, dan kan je terecht op de Rewild plek van Froya en Mark ! (zie Links )

4-daagse trekking van de Aiguilles d'Arves

Tocht langs beide flanken van de bergen rondom het plateau. We vertrekken in Albiez en steken over naar de vallei van Valloire. De tocht voert ons  langs bergpassen en dorpen en laat je beleven hoe de bergwereld verschilt aan de zuid en noordflank. We overnachten in berghutten en andere sympathieke accommodaties, en op verzoek kan het ook extra avontuurlijk met 2 of 3 nachten bivak in onze tentjes . 

Trekking Tour Des Aiguilles D Arves Pdf
PDF – 7,0 MB 22 downloads

2-daagse tocht naar de Glacier de l'Etendard

Zeer gevarieerde tocht die begint in de groene alpenweiden rondom Saint Sorlain d'Arves en je uiteindelijk tot in het 'hooggebergte' aan de voet van de gletsjer brengt. We overnachten in de refuge de l'Etendard in een indrukwekkend panorama. Indien gewenst kunnen we de 2de dag één van de omliggende bergtoppen meesteren.